1szkl. cukru
1szkl. oleju
3 jaja
1+2/3szkl mąki
2szkl tartej marchwi
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1,5 łyżeczki cynamonu
1,5 łyżeczki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
bakalie według gustu ( ja proponuje troche rodzinek, bo z tym najczęściej robię, ale możesz dodac tez innych)
cukier rozbic z olejem, dodac po 1 jajku, dodac pozostałe produkty. na koniec marchew (mieszając juz łyżką)
mówiłam, że proste i fajne:)
nastepne przepisy to beda sałatki
Offline
a nio tak zapomnialam:P
marchew na drobnej tarce
smak marchewki nie do konca, smak piernika raczej tak al eto wszystko zalezy jak bardzo aromatyczna jest marchewka ;P
w temp 180-200 (zalezy od piekarnika czy na prad czy na sile, gaz) ok30-40 minut.. sprawdzaj patyczkiem najlepiej bo w tym ciescie nie mozesz okreslic dokladnie... zalezy ile marchwi dodajesz i jak jest soczysta ;P jezeli patyczek nie oklei sie ciastem a gora bedzie juz chrupiaca mozesz wyjmowac;P
ja poprostu wiekszosc, rzeczy robie na oko, wyczucie nie umiem na czas bo to sie nie zawsze zgadza;P
Offline
Mócha z Dopalaczem
to takie kucharki same?;d
Offline